Aktuelnoa

Партизан савладан у Пиониру

КК Партизан мт:с је одиграо четврту утакмицу у сезони са екипом Макабија. Тим из Тел Авива ј еу још једном сусрету у Јадранској лиги победио црно-беле резултатом 78:84 (24:17, 24:31, 15:22, 15:14).

Утакмица је почела тројком Бертанаса, док су гости углавном нападали преко Скорцијанидиса 3:2. Након добре одбране и контранапада Мачван је постигао кош уз фаул. Након чврстих одбрана, грешке у нападу су правили и једни и други па се резултат није драстично мењао 5:2.

14.12.2010. Освојићемо и четврту титулу!

Фудбалски клуб Партизан одржао је вечерас у хотелу Хајат редовну годишњу Скупштину радног карактера, којом је председавао председник црно-белих Драган Ђурић.

Седница је имала следећи ток:

 Дневни ред:

1.Усвајање записника са седнице Скупштине ФК Партизан одржане 21.12.2009;

2. Извештај о раду Управног одбора ФК Партизан у 2010. години;

3. Извештај о раду Надзорног одбора ФК Партизан у 2010. години;

4. Основе плана рада ФК Партизан у 2011. години;

5. Текућа питања.

Седници је присуствовало 55 од 65 делегата.

 Извештај о раду у протеклом периоду поднео је председник Скупштине Драган Ђурић исказавши задовољство учињеним и подсетивши да су сва обећања дата на прошлој седници Скупштине остварена, па и превазиђена.

 — Ово је за нас била једна од најбољих како такмичарских, тако и пословних година. Освојили смо трећу узастопну титулу, ушлу у Лигу шампиона, јесењи смо прваци и полуфиналисти купа Србије.Доминантни смо у српском фудбалу. У тиму имамо чак 12 играча из омладинске школе, што је јединствен случај у Европи. Такође, чак 27 фудбалера су чланови различитих националних селекција (свих узраста).Најстабилнији смо српски клуб и створили смо спонзорски пул као никада до сада. Од осам спонзора добили смо по 200 хиљада евра, а веома брзо потписаћемо исте уговоре са још четири компаније. Од спонзорског пула за наредну сезону имамо загарантованих три милиона евра. Током ове године смо у инфраструктуру уложили 600 хиљада евра и наставићемо тим путем.

 Обзиром на све наведено, обећавам навијачима, који су нам били огромна подршка у свим усепсима, да ћемо ове године и по четврти пут освојити титулу шампиона Србије! Нормално, највише заслзга имају фудбалери и њихов тренер Станојевић, који ће надам се, наставити и даље да нам доносе радости.

Извештај о раду је једногласно усвојен, па је реч добио Драгољуб Вукадиновић, који је изнео укратко основе плана рада за наредни период.

 — Имамо амбициозне планове за следећу годину. Пажљивом селекцијом одабирамо играчки кадар, а наш клуб већ годинама представља магнет за младе играче који у њему брзо стичу међународну афирмацију. Успешно смо финансијски пословали и у време кризе, али ћемо, без обзира на то, и наредну годину прогласити годином штедње.

И ова тачка дневног реда је усвојена једногласно.

 Тиме је исцрпљен дневни ред и Скупштина је за рекордно кратко време завршила са радом уз аплаузе свих присутних делегата.

Скупштини црно-белих присуствовале су многе познате личности из света спорта, али и из других сфера јавног живота. После завршетка радног дела Скупштине сви делегати и преко 300 гостију прешли су у Кристалну салу хотела Хајат, где је одржана свечара вечера уз богат забавни програм.

Партизан — Слобода Поинт Севојно у Хумској

На данашњој ванредној седници Управног одбора Заједнице прволигаша, од стране председника исте затражено је изјашњавање клубова поводом одлуке да се замене домаћинства у мечу Слобода Поинт Севојно — Партизан, а која је донета на молбу Слободе ПС и складу са Пропозицијама такмичења (члан 12).

Управни одбор је одлуку ставио на гласање и 12 клубова је потврдило одлуку комесара за такмичење Делића, а Војводина и Ц.звезда су били против (нису били присутни представници Јагодине и Спартак ЗВ). Представници Војводине су пре седнице рекли да ће уколико буде овакав исход размислити да ли ће доћи у суботу у Београд, на гостовање Ц. звезди. То су потврдили и након завршене седнице.

Тиме је потврђено оно што свако ко зна да тумачи Пропозиције о такмичењу, а то је да ће Партизан и Слобода Поинт Севојно свој меч 15. кола Јелен Супер лиге одиграти у суботу 4.12.2010. од 16.00х на стадиону Партизана. Партизан ће у последњем 30. колу бити гост Слободи ПС на новоотвореном стадиону у Ужицу.