Блог

Партизан у финалу, седми пут заредом!

Полуфинална утакмица између подгоричке Будућности и актуелног шампиона НЛБ лиге Партизана мт:с решена је у финишу. Црно-бели су били концентрисанији и добили веома важан меч који их води у финале. Тим Владе Јовановића савладао је одличну екипу Будућности резултатом 62:58 (14:16, 16:13, 7:16, 25:13).

На почетна нервоза црно-белих Подгоричани су реаговали прво тројком, а потом и продором, док се у редовима тима из Хумске истако једино Весли за резултат након четири и по минута игре 4:6. Симоновић и Драгичевић су предводили тим Будућности која је у 6. минуту имала предност од седам поена 6:13. Црно-бели су били половични са линије слободних бацања, али су шансе из других напада користили, па је резултатски заостатак за црногорским тимом био свега два поена 12:14. У финишу прве деонице Џерелс је био прецизан са дистанце уз звук сирене за 14:16…

Улазнице за 140 дерби од сутра и на благајнама

Поред продајног система Ticketline-а, улазнице за суботњи меч ће се од сутра продавати и на благајнама стадиона у Хумској. Радно време благајни је:

— четвртак од 10.00 до 18.00
— петак од 10.00 до 18.00
— субота од 10.00 до почетка меча


Подсећамо на цене улазница:

— Југ, 600 дин
— Исток / запад, бочни делови трибина, 1200 дин
— Исток / запад централни делови трибина, 1500 дин

Максималан број улазница по купцу је 4 ком., уз идентификациони документ. За меч против Ц. звезде важе сезонске и полусезонске улазнице ФК Партизан. Сусрет је заказан за 18.30 сати, а капије стадиона ће бити отворене од 15.30 часова.

Дођите на стадион и у фамилијарној атмосфери црно – беле породице подржите ваш тим до освајања четврте титуле.

ЗВОНИРМИ ВУКИЋ ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА ЧИТАЛАЦА ИП

Шта за вас представљају Гробари?

— Најбоље навијаче на свету. Штета што немамо стадион где су трибине ближе голу,јер сам убеђен да нас нико у том случају не би могао победити код куће. Велика су нам подршка и ми уствари играмо за њих.

Да ли бисте по завршетку каријере прихватили функцију у упарви ФК Партизана?

— Планирам да играм још три, четири године. Ово је клуб у коме сам највише играо и осећао се као прави фудбалер. Могуће једног дан, што да не.

Да ли вам је срце јако залупало када сте после дужег периода крочили на ЈНА и чули песму «Фудбалски то је храм…»?

— Када су ми на првој утакмици у Инђији када сам се вратио, на загревању скандирали име, најежио сам се. То ми даје вољу и снагу да играм најбоље што могу. Ја за црно-беле играм из срца јер сам одувек био партизановац, као и цела моја породица која редовно посећује утакмице.

Да ли сте више размишљали о иностранству или о Партизану и пласману и ове године у Лиги шампиона?


— Потписао сам уговор на годину дана, с тим што ћемо сигурно и у децембру разговарати о евентуалном продужењу сарадње. Тако да размишљам о проласку у том великом такмичењу. То ми је жеља јер са Партизаном нисам играо Лигу шампиона, отишао сам 2003. када су се први пут пласирали.

Да ли, да освојите титулу, а сигурно хоћете, можете направити бољи резултат у Европи?

— Сам улазак у друштво најбољих европских клубова је код нас велики успех. Али, сваки играч и људи из клуба се не задовољавају само тим. Није довољно проћи и одиграти тих шест утакмица, тербало би покушати и некога победити. Уз појачања која би дошла могли би се носити са екипама у Лиги шампиона. Посто се најбољи играчи сваке године продају, много је тешко да се за месец, два направи тим за квалификације у најелитнијем такмичењу и да се игра против екипа које увек купују најбоље фудбалере. То представља највећи проблем. Доста играча нема искуства јер у нашем првенству има само пар јачих утакмица.

Можете ли упоредити услове и рад тренутно у Партизану са условима у великим европским клубовима у којима сте играли, као и тренере?

— Овде су идеални услови. Мислим да је једини проблем стадион који је мерило одакле све полази. План о његовој изградњи који се помиње већ доста година у назад још се није реализовао на нашу велику жалост. Кроз каријеру сам имао врхунске тренере, који су својевремено били најбољи играчи света. Док Станојевић има своју визију, показује резултате. Има свој начин рада који се разликује од претходних код којих сам тренирао.

Утакмица са црно- белима која ће вам заувек остати у сећању?

— Има их много, али ћу издвојити мечпротив Војводине када смо освојили титулу где сам постигао три гола.

Да ли вам пријају овације гробарки?

— Лепо је и девојке видети на стадиону.

У ком клубу вам је било најбоље од почетка фудбалске каријере, рачунајући све сегменте (саиграчи, навијачи, живот…)?

— Дефинитивно у Партизану. Ово је клуб у коме сам се увек осећао задовољан играчки и у сваком другом смислу.

Да ли бисте постали тренер у Хумској?

— Имао сам доста добрих тренера од којих сам пуно научио, па мислим да би се добро снашао и у тим водама. Свакако после завршетка играчке каријере планирам да останем у фудбалу јер не видим шта би друго могао да радим, поготово у оваквој држави као што је Србија.
Звонимир Вукић је за најкреативније питање изабрао следеће: Да ли вам је срце јако залупало када сте после дужег периода крочили на ЈНА и чули песму «Фудбалски то је храм…»?  које је поставио Душан Марић са телефона +381643435***. Душану ће бити уручена «Гробарска» мајица.

Поставите питање нашем и Вашем госту тако што ћете послати СМС у форми

«ИНФО(размак)Ваше име и презиме(размак)питање» на број 5131.

Цене поруке: мт:с 61,60дин, Теленор 62,54 дин, Вип 59,00 дин .

Слањем поруке можете добити недељни поклон (мајицу, дрес, лопту…) или главни поклон (ЛАВ ПИВО У СОПСТВЕНОЈ ТЕЖИНИ) које додељује наш спонзор ЛАВ.

Интервјуисала Рада Вајагић «Изабери Партизан»

Илија Матковић: Барса, деда, дерби

У моменту када су играчи Барсе истрчали на ЈеНеА, морам да признам да сам и сам коначно реализовао оно што је знала цела српска јавност данима пре утакмице, да Партизан стварно нема шта да тражи у овом мечу. Као што се увек диже прашина када се помисли на еутаназију (милосно усмрћивање болесника који пате од неизлечиве болести), сигуран сам да би покушај спортске еутаназије био дочекан на нож јавности као и поменути акт у медицини јер увек је тешко разграничити да ли онај који тражи еутаназију, заиста јесте у датим околностима свестан озбиљности једне такве одлуке. Јасно је да под спортском еутаназијом подразумевам свесно одустајање од утакмице када је противник већ познат.